Schønheyder Challenge

Et litt forsinket referat, men bedre sent enn aldri :)

Gruppa har fått nye kajakker, og det ville Schønheyder-klanen teste. De dro med seg et par andre rovere, og fredag morgen 17. november dro kremen av kremen ut på tur. De dro til Langen, et vann ikke så langt unna Ytre Enebakk i håp om å finne noen åpninger på vannet de kunne padle i. Det var det, så de satte av gårde. Etter et par hundre meter og rundt en sving sa det imidlertid stopp. Isen var tykk og kajakkene for lette til å bryte gjennom. «Prosjekt Isbryter» ble satt på vent og vi måtte dra tilbake til land. På vei tilbake skjedde det som ikke skulle skje. For andre gang på 6 måneder klarte Sebastian å «kælve» (gå rundt med kajakken). Hans egne ord beskriver det best: «Å faen det er kaldt». Heldigvis var vi aldri langt fra land, så det var rett i land og skifte til reserveklær.

Etter litt logistikk-problemer dro vi med buss til der vi egentlig skulle i land, tok på oss sekkene og satte av gårde inn i skogen. Etter rundt 4-5 km med både sti og bush kom vi fram til en iskald speiderhytte ved navn «Bjerkebekk». Her gjorde vi vårt beste i å varme den opp mens vi spiste taco og spilte brettspill.

Dagen etter, på lørdagen, gikk 5-6 km ut til Kråkstad stasjon og tok toget inn til Oslo. Vi beregnet 3 timer på å gå, men vi brukte bare 1! I Oslo fikk vi testet kreativitet og problemløsingen med en runde Escape Room. Etter dette måtte Jenny og Troya dra hjem, mens resten dro tilbake til skauen. Til kvelds ble det mer brettspill og Chicken Masala til middag. Deretter ble det en god, men litt kald natt i posene.

På søndag var det egentlig bare å pakke sammen å dra hjem via Kråkstad og Ski. På turen har vi lært masse! Blant annet at det er lurt å dra på en rekognoseringstur til der vi skal være, ha gode nok kart og kanskje revurdere å padle i november hehe

Forrige
Forrige

Snøhulekurs

Neste
Neste

En æra er over